Nyhetsbrev #1

Hej!
Vi hoppas verkligen att du och de omkring dig mår bra och att du hittar tillfällen att njuta av det annalkande vårljuset. Med de sommarscheman som nu börjar florera, så har vi på Deedster tänkt mer på semestern, som ju antagligen kommer se lite annorlunda ut i år. Därför har vi nu proppat appen full med roliga Semestertips!

Semesterresan ⛱⛰
En resa med klimaträddande egenskaper, är det ens möjligt? InDEED, idag lanserar vi nämligen en NY klimatutmaning för soldyrkare, bergsgetter, stugfolk, stadsstrosare och semesterälskare i allmänhet. Vi har även tagit experthjälp från Svenska Turistföreningen (STF) och Houdini. Kul, va?Låt dig inspireras och drömma dig bort, tills det är läge att resa (hållbart och säkert) igen!

Kolla in Semesterresan och deeda för klimatet på resande fot.

Och ni har väl inte missat att det nu finns en utmaning för oss som tillbringar lite mer tid hemma i Home Sweet Home.
Det är vår första utmaning på engelska och den är lite kortare än tidigare utmaningar – men inte lättare! Så bjud in era kompisar från världens alla hörn och se vad ni kan göra för klimatet hemifrån!

Efter påsken kände vi att vi behövde utmana vår egen överkonsumtion av godis…!

Så nu kör vi på Deedster en 30-dagars utmaning kring att avstå socker – häng på!

Klimatnyheter – några godbitar från det vi har läst i april:
Det har varit mycket om Corona såklart men vi tycker oss se häftiga initiativ och tankar för framtiden även i dessa dagar. Här stiger profiler från svenskt och europeiskt näringsliv fram tillsammans med politiker. De förordar att återuppbyggnaden av samhället efter Coronakrisen måste inkludera en ny modell för välstånd där kärnan i den ekonomiska strategin ska vara kampen mot klimatförändringarna. Häftigt och modig, tycker vi. Och ändå rätt självklart.

En intressant artikel kommer också från World Economic Forum om de miljöaspekter som nu syns över hela världen där fabriker och transporter stängs ner. En kortlivad förbättring som måste följas upp av stora strukturella förändringar för att vi ska ha möjlighet att klara de klimatmål som vi har satt upp.

Det var allt för denna gång. Hoppas ni hänger med oss i vårens utmaningar!
Gänget på Deedster

Share this Post