Nyhetsbrev #2

Maj maj måne – när får man resa till Skåne..?

Det här var månaden när det blev både tyngre och lättare. Tyngre för nu börjar siffrorna tala för sig själva: så många drabbade, så många som står bredvid hjälplösa.

Men lättare för oss som bara kämpar med isolering, vi som ännu inte kommit nära, vi som bara ser på TV hur saker står till – för oss kom ljuset och våren. Jag har ätit glass i en park, tittat på en humla som surrar mellan blommorna i balkonglådan.

Och så har jag funderat på var kommer vi hamna efter detta. Kommer det nu en tid där våra värderingar får ta mer utrymme? En tid för gemensam handling, en tid där vi mer aktivt än tidigare söker forma samhället tillsammans? Det hoppas jag, för det vi har framför oss är verkligen inte enklare. Och vi  är många som inser att det är nu det gäller – de räddningspaket som nu kommer, de miljard-insatser som görs, de måste vara hållbara, de måste innebära en långsiktig lösning – inte bara för att få igång ekonomin, utan för att få igång en hållbar ekonomi.

Tips från klimatpsykologen

den här artikeln resonerar klimatpsykologen Frida om att vi nu lär oss att tänka mer kollektivt, för att gemensamt slå vakt om att vi har ett samhälle som fungerar – vården nu, klimatberedskapen senare. Men hon nämner också det som ändå glatt mig under detta: vi kan ju! Vi kan ställa om! Vi kan lyssna på vetenskapen och styra om vårt samhälle efter hur den faktiska verkligheten ser ut. Och dessutom kan vi göra det fort. Läsvärt!

Semestertips

Nu när sommaren närmar sig, vill vi gärna tipsa om semestrar du kan göra i närområdet – det finns så mycket att se! Vi har en resa i Deedster som heter Semesterresan – där kan du få många roliga tips och idéer om klimatsmart semester. Och vi har också en Facebook grupp som heter Hemestertips med en fin karta som Andrea hos oss har gjort. Där kan man leta upp allas tips i Facebook gruppen utifrån var man är! Testa gärna och berätta vad du tyckte – och skriv gärna in ett eget tips!

Gå med i utmaningen Semesterresan
Vi är också ganska stolta över att bli omnämnda som en av 10 lovande start-ups i Europa av Early Metrics!

Skriv gärna tillbaka till oss om vad ni funderar på just nu, och om ni skulle vilja se något speciellt i appen här under sommaren! Vi älskar återkoppling..?

Med hopp om god hälsa, sol på näsan och en fin start på sommaren,

Monika och gänget på Deedster

Share this Post